Nieuws

Vanaf begin maart expositie van Astrid de Lange

feb 23, 2024 | Uncategorized

Voor de Zaanse Astrid de Lange is creëren een oerbehoefte!
Haar werk gaat o.a. over wel of niet gekoesterde herinneringen. In 2010 voor haar afstudeercollectie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, is ze begonnen met een visueel dagboek aan haar overleden moeder. Alles wat ze haar toen niet meer persoonlijk kon vertellen, vertelt ze in haar werk.
Sindsdien is dit de rode draad in haar werk geworden.

Met de werken die zij nu laat zien, heeft zij gekozen een verhaal te vertellen middels schilderijen met een sterkere beeldtaal over minder gekoesterde herinneringen en gebeurtenissen. Zo is er een portret van haar vader te zien in zijn rouwproces. De grote houtskool tekening “Garbage”, gaat over het loslaten van dat wat haar niet meer diende en is de basis geweest voor deze expositie, waar de andere werken omheen zijn gearrangeerd. Het tweeluik “Danae” met de kat geeft een duidelijk beeld van hoe haar collages tot stand komen.

Om haar verhaal te kunnen vertellen werkt ze graag met verschillende materialen en technieken.
Ze maakt o.a. grote houtskooltekeningen, acryl en aquarel schilderijen en pentekeningen.
Deze gebruikt ze later weer om multimedia collages te creëren. Ze combineert en arrangeert deze net zo lang totdat ze het beeld gevonden heeft om haar verhaal te vertellen.

De expositie is vanaf begin maart te bekijken tijdens evenementen en op de dinsdag- en donderdagochtenden van 10 tot 12 uur.

Share This