Nieuws

Fantastisch optreden Nanna Carling & her Hot Jazz Friends

jun 2, 2024 | Jazz, Verslag

Zaterdag  25 mei trad Nanna Carling op in de Wormerveerse Vermaning ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Zaanse Jazz Club. Dit jubileum viel samen met 50 jaar Gemeente Zaanstad en 100 jaar Jazz in de Zaanstreek. De burgemeester van Zaanstad, de heer Jan Hamming, hield een toespraak en vertelde dat klassieke jazz hem met de paplepel is ingegeven omdat hij is opgegroeid in Breda, bekend vanwege het grootste classic jazz festival ter wereld.

Nanna is de derde generatie van de wereldberoemde Zweedse classic jazz familie. Ze zingt en speelt sopraan saxofoon en werd begeleid door 5 top musici uit de Nederlandse klassieke jazz. Met Keesjan Hoogeboom van de Dutch Swing College Band op trompet, Bert Brandsma, ex-Chris Barber, op saxofoon, Jan Gombert, banjo, Frans Bouwmeester, bas en Raymond van der Hooft, drums.
Het was een fantastisch en onvergetelijk optreden, Nanna wist de band en het publiek op te zwepen en kreeg na afloop een langdurige staande ovatie.

Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum heeft de Zaanse Jazz Club het afgelopen jaar in samenwerking met de Wormerveerse Vermaning vier concerten georganiseerd onder het motto ‘Zaanstad, de Bakermat van de Jazz’. De Bakermat concerten met achtereenvolgens opleidingsorkest Ratatouille, Metropolitan Roof Orchestra, Harbour Jazzband en als klapstuk Nanna & The Dutch Hot Five waren een groot succes en voor herhaling vatbaar. De concerten werden mede mogelijk gemaakt door subsidies van de Gemeente Zaanstad en het Gerrit Blaauw Fonds.
Tekst en foto’s: Feike Grit

Share This