Nieuws

Bereikbaarheid en parkeren rond de Vermaning

apr 14, 2024 | Nieuws

De Gemeente Zaanstad is rondom de Vermaning flink aan het werk en dat heeft gevolgen voor de bereikbaarheid en parkeeropties in de buurt.

Bereikbaarheid
Vanaf 8 januari 2024 is fase 2 gestart, tussen de Zaanbrug en de Stationsstraat – het gedeelte waar ook de Vermaning (Zaanweg 57) aan ligt. Tot ca. mei wordt dit gedeelte van de Zaanweg volledig afgesloten voor auto’s. (Brom)fietsers kunnen, via het parkeerterrein aan de Zaan, langs de werkzaamheden. Voetgangers kunnen weer over het vernieuwde trottoir langs de huizenkant.

Vanaf 28 maart 16.00 uur is de (nieuwe) Zaanbrug in beide richtingen te gebruiken. Autoverkeer vanaf Wormerveer Zuid kan alleen richting Wormer. Autoverkeer vanuit Wormer kan alleen linksaf richting Wormerveer Zuid. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen wel langs de werkzaamheden rijden/lopen.

Er worden nu meters gemaakt met het bestraten van de fietspaden en de rijweg – van de brug tot nr 72 ligt het straatwerk er zo goed als mogelijk weer in, maar is nog afgesloten voor verkeer.
De bestrating van de steeg naast Heerlijk (Zaanweg 69) zit er weer in en de stoep van de Zaanbrug tot steeg is gereed. Komende week hopen ze tot Zaanweg 73 (Graas) bestraat te hebben. (Info: Reimert BouwApp)
Het is even behelpen, maar we blijven bereikbaar.
Mensen die slecht ter been zijn en voor de deur afgezet willen worden moeten uiterlijk 2 dagen voorafgaand aan hun bezoek zich melden bij de Vermaning. In overleg met de opzichter kan dan gekeken worden naar de mogelijkheden.

Parkeren
P-Zaanweg: langs de Zaan t.o de Vermaning: de hele parkeerplaats aan de Zaanweg is afgesloten.
P-Gasfabriekterrein: dit is de parkeerplaats tussen de Wandelweg, de Stationsstraat en de Zaanweg, recht tegenover station Wormerveer – er is plaats voor 125 auto`s. Op de camperplaats is een extra op- en afrit gemaakt van en naar de Wandelweg (tussen huisnummers 3 en 7). Van daar is het ca. 5 minuten lopen naar de Vermaning. Mocht de steeg naast “Heerlijk” afgesloten zijn, dan kunt u via de Stationsstraat naar de Vermaning lopen.
P-NS: Naast station Wormerveer is een parkeerterrein van de NS. Ook van daar af is het ca. 5 minuten lopen naar de Vermaning.


Situatie 13-4-2024

Share This