Nieuws

Bereikbaarheid en parkeren rond de Vermaning

feb 15, 2024 | Nieuws

De Gemeente Zaanstad is rondom de Vermaning flink aan het werk en dat heeft gevolgen voor de bereikbaarheid en parkeeropties in de buurt.

Bereikbaarheid
Vanaf 8 januari 2024 is fase 2 gestart, tussen de Zaanbrug en de Stationsstraat – het gedeelte waar ook de Vermaning (Zaanweg 57) aan ligt. Tot ca. half maart wordt dit gedeelte van de Zaanweg volledig afgesloten voor auto’s. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen, via het parkeerterrein aan de Zaan, langs de werkzaamheden.

Vanaf 15 januari is de (nieuwe) Zaanbrug éénrichtingsverkeer. Vanaf Wormerveer zuid kunt u alleen richting Wormer. Autoverkeer vanuit Wormer wordt geadviseerd via Prins Clausbrug te rijden.
(Brom)fietsers en voetgangers kunnen wel vanuit beide richtingen van de nieuwe Zaanbrug gebruik maken.

Het riool is vervangen van de Zaanbrug tot Zaanweg 69 (Heerlijk). Men is bijna klaar met het bestraten van het trottoir van Zaanweg 54 t/m 62 (voor de Vermaning tot aan steegje Weverstraat).
In week 8 (v.a. 19 feb) hoopt men te bestraten tot Zaanweg 69 en een begin te maken met het straatwerk voor de parkeervakken. (Info: Reimert BouwApp)
Het is even behelpen, maar we blijven bereikbaar.
Mensen die slecht ter been zijn en voor de deur afgezet willen worden moeten uiterlijk 2 dagen voorafgaand aan hun bezoek zich melden bij de Vermaning. In overleg met de opzichter kan dan gekeken worden naar de mogelijkheden.

Parkeren
P-Zaanweg: langs de Zaan t.o de Vermaning: Vanaf 8 januari tot halverwege maart is het parkeerterrein half afgesloten – en is alleen bereikbaar vanaf de Stationsstraat. Vanaf half maart wordt de hele parkeerplaats afgesloten.
P-Gasfabriekterrein: dit is de parkeerplaats tussen de Wandelweg, de Stationsstraat en de Zaanweg, recht tegenover station Wormerveer – er is plaats voor 125 auto`s. Op de camperplaats is een extra op- en afrit gemaakt van en naar de Wandelweg (tussen huisnummers 3 en 7). Van daar is het ca. 5 minuten lopen naar de Vermaning.
P-NS: Naast station Wormerveer is een parkeerterrein van de NS. Ook van daar af is het ca. 5 minuten lopen naar de Vermaning.


Situatie 15-2-2024

Share This