Nieuws

Vermaning officieel geopend

sep 11, 2023 | Nieuws, Verslag

Zondag 10 september heeft de Wormerveerse Vermaning gevierd dat de jarenlange restauraties afgerond zijn. Voorzitter Anneke Vlot gaf een overzicht van deze restauraties en bedankte gemeente Zaanstad, fondsen en vrijwilligers van de Vermaning die zich ingezet hebben om het gebouw weer klaar voor de toekomst te maken. Hierna was het woord aan wethouder Natasja Groothuismink die vervolgens de officiële opening verrichtte.

Het feest werd gecombineerd met het Uit de Bocht festival, waarin voorproefjes van het nieuwe seizoen te horen en te zien waren.
‘s Ochtends werd afgetrapt met kindertheater van “Liefste Jan” en “& Julia”.
Na het officiële gedeelte kon er mee gezongen en bewogen worden met Jerney Molenaar en haar sing-along koor. Saen Amare gaf vervolgens een kort licht klassiek concert, waarbij Ruud Luttikhuizen 2 nummers prachtig begeleidde op het Flaes-orgel.
David Vos, die de hele dag presenteerde, zong tussendoor voorproefjes van zijn programma wat hij op 1 oktober ten gehore brengt. Ook nam hij het interview met Eva Hoeke voor zijn rekening. Ze blikte vooruit op haar literaire ontmoetingen dit seizoen in de Vermaning en op haar plannen met partner Marcel van Roosmalen.
Vervolgens waren er een swingend optreden van de Lisa Noya-band met haar oom Nippy en een muzikale show van Bersaudara.
De lange dag werd besloten met een concert van de topmusicus Tim Knol. Hij vertelde over zijn eerste kennismaking met Nico Dijkshoorn en hoe hun jarenlange contact geresulteerd heeft in hun gezamenlijke concert. Hij zong liedjes uit zijn eigen americana repertoire en van ‘Long Live Your Friends’, zijn kersverse nieuwe plaat. Met een swingende gospel werd deze geslaagde dag besloten.

 

Share This