Nieuws

Tot half januari expositie van Louis Breeuwer

aug 18, 2023 | Expositie

Louis Breeuwer is geboren en getogen in de Zaanstreek, maar voelt zich vooral een wereldburger, met een voorliefde eerder voor universele thema’s dan plaatselijke. Net als iedereen echter beleeft hij de werkelijkheid natuurlijk in zijn directe leefomgeving, die hij waarschijnlijk altijd wel trouw zal blijven, de Zaanstreek dus.

Als kunstenaar heeft hij in de loop der tijd diverse richtingen gevolgd en zich ontwikkeld in verschillende stijlen en technieken. In zijn jonge jaren raakte hij in de ban van de tegencultuur van de 60-er jaren en werkte surrealistisch, fantastisch-realistisch. Tijdens zijn studie aan de Rietveld Academie ontdekte hij het werken ‘naar de natuur’ en werd zorgvuldig observeren het motto.
Later keerde de fantasie wel weer terug in composities die hij meer zelf bedacht, samenstelde. Ook ging hij ruimtelijke objecten maken met (gevonden) hout, al of niet beschilderd. Dat leidde tot zijn KUBISTISCHE WERELDBEELDEN van de afgelopen tijd: op de globe gebaseerde, maar met een gekantelde kubus in plaats van de (aard)bolvorm.

Door de jaren heen bleef hij wel schetsen en studies maken, tekenen en schilderen naar zuivere waarneming: stillevens, portretten en (vakantie-)landschappen. ‘En plein-air’ schilderen is een prachtige bezigheid, direct in het moment en daardoor ook actueel. Hiervan is nu deze expositie samengesteld: oudere én recente ZAANSE LANDSCHAPPEN in potlood, inkt, aquarel, pastelkrijt, acryl- en olieverf.

De expositie is tot half januari te bekijken tijdens evenementen en op de dinsdag- en donderdagochtenden van 10 tot 12 uur.

Share This