Nieuws

Schrijf een gedicht over onze Zaanbrug

feb 7, 2024 | Expositie, Nieuws

Op 13 april wordt de vernieuwde Zaanbrug officieel geopend.
Ter gelegenheid hiervan organiseren de Historische Verenigingen van Oostknollendam (SHOK), Wormer (HGW) en Wormerveer (HVW) verschillende festiviteiten. Deze vinden plaats in de Vermaning in Wormerveer en de Stoomhal in Wormer.
Hoewel het definitieve programma nog niet bekend is, is al wel bekend dat er van 10 tot 16 uur in de Vermaning een tentoonstelling gehouden zal worden en een doorlopende voorstelling van een film is.

Ter gelegenheid van de officiële opening organiseert de Historische Vereniging Wormerveer een gedichtenwedstrijd met als thema de Zaanbrug.
De voorwaarden bij deze wedstrijd zijn:
– Per persoon mag maximaal één gedicht ingezonden worden.
– Het gedicht mag niet eerder digitaal of schriftelijk gepubliceerd zijn geweest.
– Het gedicht moet aansluiten bij het thema Zaanbrug (belevenissen, gebeurtenissen, ergernissen).
– Het gedicht moet passen op een halve A4.
– Elke Wormerlander en Zaankanter mag meedoen.

De gedichten kunnen tussen 1 februari en 15 maart ingezonden worden. De HVW ontvangt de deelnemende gedichten bij voorkeur digitaal via archivaris@hvwormerveer.nl onder vermelding van ‘Inzending gedichten Zaanbrug’.
Inzenden kan ook per post naar HVW, p/a Zaanweg 124, 1521 DS Wormerveer.
Vergeet niet om bij de inzending, zowel per e-mail als per post, de contactgegevens bij te voegen.

De jury nomineert in totaal 8 gedichten. De genomineerden wordt gevraagd hun gedicht tijdens de opening van de tentoonstelling Zaanbrug in de Wormerveerse Vermaning op 13 april voor te dragen.
De 1e prijs is een print van het winnende gedicht op een postkaart. De kaart wordt aan elke bezoeker uitgereikt van de tentoonstellingen die die dag in de Wormerveerse Vermaning en de Stoomhal zijn.

Share This