Nieuws

Parkeerperikelen

aug 18, 2023 | Nieuws

De Gemeente Zaanstad gaat rondom de Vermaning flink aan het werk en dat heeft gevolgen voor de parkeeropties in de buurt.

De parkeerplaats “Gasfabriekterrein” – dit is de parkeerplaats tussen de Wandelweg, de Stationsstraat en de Zaanweg, recht tegenover station Wormerveer – is eind augustus door de Gemeente Zaanstad opgeknapt. De parkeervakken zijn hersteld en er zijn nu 125 parkeerplaatsen voor auto`s. Op de camperplaats is een extra op- en afrit gemaakt van en naar de Wandelweg (tussen huisnummers 3 en 7). De straatverlichting is vernieuwd met ledverlichting en sommige zijn verplaatst.

Vanaf 11 september voert de Gemeente Zaanstad groot onderhoud uit op de Zaanweg tussen de Zaanbrug en de Stationsstraat. Het riool wordt vervangen, de kade wordt opgeknapt en voorzien van extra groen, de verlichting wordt vervangen en zowel de stoep als de weg worden voorzien van nieuwe bestrating – en er verdwijnen 40 parkeerplaatsen..
Tijdens de werkzaamheden kunnen auto’s kunnen geen gebruik maken van de Zaanweg vanaf de Zaanbrug tot ongeveer de Vermaning. Het autoverkeer vanuit Wormer naar Wormerveer Noord en vice versa wordt omgeleid via de Prins Clausbrug.  Fietsers kunnen wel in beide richtingen gebruik blijven maken van de Zaanweg. De kruising Zaanweg en Edisonstraat wordt tijdelijk afgesloten.

De planning is dat alle werkzaamheden half 2024 gereed zijn.
Het parkeerterrein tegenover de Vermaning blijft tot waarschijnlijk half maart 2024 te gebruiken; het is alleen bereikbaar vanaf de Stationsstraat.

Share This