Nieuws

16 april om 15:00 – Het Plankenkoor met koorzang en orgelspel

mrt 25, 2023 | Concert

Het Plankenkoor uit Amsterdam met organist/dirigent Bram Biersteker in de Wormerveerse Vermaning, Zaanweg 57, Wormerveer


Bram Biersteker is sinds 2001 dirigent van het Plankenkoor en onder zijn inspirerende leiding zingt het koor met veel enthousiasme en toewijding vooral oude muziek, met daarnaast uitstapjes naar nieuwe muziek en ook eigen composities van de dirigent. Vanmiddag komen twee eeuwenoude klassieke muzikale uitingen samen : vierstemmige koorzang en orgelspel op ons historisch Flaes-orgel uit 1855. Bram Biersteker is een begenadigd organist en zal naast historische orgelstukken ook een eigen improvisatie spelen.

Het programma bestaat uit afwisselend koorzang en orgelmuziek. In dit concert zingt het Plankenkoor de pareltjes uit hun repertoire van de afgelopen jaren. Zij nemen het publiek mee op een spannende muzikale reis door de tijd ; van Purcell via Mendelssohn, Bach, Fauré, Dubois en Elgar naar eigen composities van Bram Biersteker.

Voor meer informatie over het Plankenkoor uit Amsterdam zie : www.plankenkoor.nl. Op deze website staat ook hoe belangstellenden zich kunnen aanmelden als lid van het koor.

Kaarten hiervoor zijn rechtstreeks verkrijgbaar via het koor en via www.wormerveersevermaning.nl voor Tickets Vermaning Klik hier

Zaal open: 14.30 uur

 

Share This