Zondag 25 juli om 16.00 uur ontvangt Jos van Beest Denise Jannah en Wolf Martini.

Met gepaste trots laat ik weten voor mijn serie Jazzconcerten, Denise Jannah te hebben uitgenodigd samen met gitarist Wolf Martini..

Denise is al eerder mijn gast geweest in een serie jazzconcerten welke ik opnam voor Djazz.TV een tijdje geleden. Heel, veel vroeger, en dan ga ik terug naar de 80ger jaren van de vorige eeuw, speelde ik zelf maandelijks samen met haar en samen met Frits Landesbergen, Evert Woud en Zeth Mustamu. Dus ik ken Denise al lange tijd. Zij is een zangeres met internationale allure.

Ooit verruilde Denise Jannah haar studie rechten voor het conservatorium.
In 1991 verscheen haar debuut album en debuteerde zij op het North Sea Jazzfestival. In 1993 ontving zij een Edison voor haar tweede album. In 1995 tekende zij haar platencontract bij het prestigieuze Jazz-label Blue Note. Sindsdien is haar naam als zangeres internationaal bevestigd.

Denise treedt op met gitarist Wolf Martini. De chemie tussen deze twee klasse musici is voelbaar. Een intiem en afgewisseld duo- jazz- programma met knipogen naar Latin , mooie ballads , chansons en blues. Haar veelzijdigheid in het zingen van verschillende talen, haar kracht in het samenstellen van haar uitstekend gekozen repertoire in combinatie met de smaakvolle begeleiding van Wolf Martini geeft het geheel een prachtige muzikale kleur .

Jos van Beest, host

Share This