Nieuws

14 mei Feest der Poëzie met ‘Kom zijn liefste’, over Herman Gorter

apr 9, 2023 | Literair

Datum: 14 mei
Tijd: 15.00
Prijs: € 10,00
Klik hier voor tickets

Herman Gorter, de dichter van ‘Mei’ (‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid…’) had een bijzonder leven en maakte de mooiste gedichten uit de Nederlandse literatuur. Het Feest der Poëzie neemt u mee door leven en werk van deze in 1864 in Wormerveer geboren grote dichter. Voordrachtskunstenaar Simon Mulder brengt de gedichten van de lyrische, experimentele classicus, dichter en socialist Gorter en vertelt het verhaal van zijn leven. Klassiek liedduo Saskia de Man en Daan van de Velde brengt bijzondere en nauwelijks uitgevoerde liederen op teksten van Gorter, inclusief een geheel nieuw voor deze voorstelling geschreven lied.

Verder de enige filmbeelden van Gorter van filminstituut Eye en twee videoclips naar gedichten van Gorter met live voordracht en begeleiding. Uitgeverij HetMoet presenteert ‘Een rood lied zingt er’, een in boekdruk uitgebrachte en handgebonden bloemlezing uit Gorters dichtwerk.

‘Kom zijn liefste’ – Herman Gorter.
Herman Gorter, de dichter van ‘Mei’ (‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid…’) had een bijzonder leven en maakte, zo durven we bij het Feest der Poëzie wel te zeggen, de mooiste gedichten uit de Nederlandse literatuur.

Voordrachtskunstenaar Simon Mulder brengt de gedichten van de lyrische, experimentele classicus, dichter en socialist Gorter (1864-1927) en vertelt het verhaal van zijn leven. Uitgeverij HetMoet presenteert ‘Een rood lied zingt er’, een in boekdruk uitgebrachte en handgebonden bloemlezing uit Gorters dichtwerk. Klassiek liedduo Saskia de Man en Daan van de Velde brengt bijzondere en nauwelijks uitgevoerde liederen op teksten van Gorter, inclusief een geheel nieuw voor deze voorstelling geschreven lied. Verder de enige filmbeelden van Gorter van filminstituut Eye en twee videoclips naar gedichten van Gorter met live voordracht en begeleiding.

Werelds eerste explicatorium (voordracht van een gedicht op live muziek met film) op Gorters gedicht ‘Mijn liefste was dood…’ (orkestrale uitvoering op YouTube: klik hier )
Trailer van de voorstelling

Share This