Songbird Sunday Special met Mercy John

Songbird Sunday is een open podium voor lokaal zang- en singer-songwriter talent. Dit varieert van jongeren die hard bezig zijn hun talent te ontwikkelen tot semi-professionele singer-songwriters met uitgebracht werk. Zangeres/zangdocente Jerney Molenaar doet elke editie haar best een mooi zondagmiddagprogramma samen te stellen. Deze editie met special guest Mercy John!

 

Mercy John is dé geprezen Brabantse singer-songwriter. Voor veel songwriters zijn hun roots belangrijk en direct herkenbaar in hun nummers. Bij Mercy John is dat niet anders. Zijn kleine Brabantse dorpje zijn volgens hem een goede voedingsbodem voor Nederlandse americana. In de muziek klinken artiesten als Tom Petty, Bruce Springsteen en Ryan Adams door.

Het tweede album van Mercy John komt na het uitvoerig bejubelde debuut ‘This Ain’t New York’, dat lovende recensies in diverse media kreeg. Dat debuutalbum opende vele deuren voor de nuchtere Brabander. Zoals diverse grote festival optredens en een tour met JW Roy en Danny Vera. Even leek het allemaal wat té snel te gaan en bleek de eindeloze energie en drive toch eindig te zijn. Het nieuwe album dat in februari 2019 uitkomt, is geschreven in deze periode. Daarmee is het echter geen somber album geworden, maar wel een album dat meer volwassen is dan het debuut. De muziek is daarbij ook veranderd. De Americana invloeden zijn gebleven, maar de sound is wat rauwer en de songs soms steviger. Dat de singer-songwriter in korte tijd meer zelfkennis heeft opgedaan wordt al snel duidelijk. De titel ‘Let It Go Easy’ mag dan ook als een nieuw levenswijsheid voor Mercy John worden opgevat: ‘Probeer het leven wat gemakkelijker te zien en geniet.’ Met deze twee albums op zak is het tijd om heel Nederland te laten horen wat de liedjesschrijver en zijn band met toptalent in zijn mars heeft.

Filmimpressie
https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=YTUiQfJ9Fgs

Flux op Locatie
De Wormerveerse Vermaning
Zaanweg 57

Zondag 20 oktober
Gratis Entree
Open: 15:00 uur
Aanvang: 15:30 uur