9 Oktober 2016: Glaasje Erfgoed over cacao

geplaatst in: Geen categorie | 0

poster-glaasje-ergoed-09-okt-2016

 

De lezingencyclus Glaasje Erfgoed staat zondagmiddag 9 oktober  – in de cacaomaand – geheel in het teken van cacao. In de Vermaning in Wormerveer gaat de middag om 15.30 uur van start met een bijdrage van Siem Kroeze van Bezoekerscentrum Cacao de Zaan aan de Hoogstraat in Koog aan de Zaan en na de pauze spreekt Thijs de Gooijer, auteur van het boek ‘Cacao langs de Zaan’.

Er is een inloop vanaf 15 uur – en de middag eindigt zo rond 17.30 uur. De toegangsprijs bedraagt €5,-. Leden van Zaans Erfgoed betalen €4,-.

Vanwege de catering – in de pauze krijgt u een glaasje met iets hartigs erbij – is opgave vooraf gewenst, en dat kan tot uiterlijk vrijdag 7 oktober via een mail aan cacao@zaanserfgoed.nl of telefonisch bij Winnie de Wit, tel. 075-7716043 (indien afwezig graag inspreken, met naam, telefoonnummer en aantal personen).

Siem Kroeze zal aan de hand van werktuigen vertellen over de productie van chocolade, ook vertoont hij een film over het productieproces. Thijs de Gooijer behandelt aan de hand van zijn boek het hele proces van cacao tot chocolade en de geschiedenis van deze Zaanse industrie; de molens – waar het natuurlijk allemaal mee begon – en de daaruit voortkomende fabrieken.

Wij zijn blij wanneer u met gepast geld kunt betalen.