Dorp uniek cultuurpodium rijker

geplaatst in: Geen categorie | 0

Nieuwsblad De Zaankanter (www.dichtbij.nl)

Uitgave van Holland Media Combinatie

De echo van Zaanstreek & Wormerland

Woensdag 9 december 2015

Opening en eerste concert in vernieuwde Wormerveerse Vermaning

Dorp uniek cultuurpodium rijker

WORMERVEER -In de Vermaning aan de Zaanweg zal vrijdag 11 december een gedenkwaardige (besloten) bijeenkomst plaatshebben. Het monumentale kerkgebouw wordt na een grondige verbouwing van zes maanden weer opengesteld voor publiek. Het grote publiek moet wachten tot 13 december. Dan organiseert Menno Simonsz Flaes haar eerste concert na de verbouwing.

Het afgelopen half jaar is er hard gewerkt om zowel de kerkenraadskamers als de kerkzaal van de Wormerveerse Vermaning weer klaar voor gebruik te maken voor allerlei activiteiten. Wormerveer kent een rijk verenigingsleven, maar met het sluiten van grote zalen als De Jonge Prins, De Nieuwe Sociëteit en recentelijk De Bres (La Brèche) zijn er weinig podia voor kunst, cultuur en maatschappelijke instanties over. Naast De Groote Weiver en de nieuwe initiatieven van De Lorzie biedt de Wormerveerse Vermaning ontwikkelingsmogelijkheden voor beginnende en gevorderde kunstenaars en maatschappelijke instanties. Door de gebruikers ruimte te bieden om zoveel mogelijk zelf te doen, zoals bijvoorbeeld de catering, wordt de financiële drempel zo laag mogelijk gehouden.

De Wormerveerse Vermaning is een unieke locatie voor een concert, seminar, lezing, debat, filmvertoning,(bedrijfs)vergadering, presentatie en cursussen. Voor bijzondere gelegenheden is ook een receptie, diner mogelijk in samenwerking met horecapartners. Er is gevraagd of het ook een officiële trouwlocatie kan worden. Het gebouw beschikt nu over aantrekkelijke multifunctionele ruimtes met Wifi-netwerk, verschillende voorzieningen, zoals het gerestaureerde Flaes-kerkorgel uit 1855, een vleugel en twee piano’s, audio en video apparatuur en toneelverlichting.

De kerkzaal is geschikt voor tentoonstellingen en optredens met max. 150 zitplaatsen. De twee kerkenraadskamers zijn te koppelen tot één grotere ruimte, geschikt voor lezingen of presentaties met een capaciteit ca. 35 personen, de bestuurskamer is geschikt voor bijvoorbeeld vergaderingen met ruimte voor acht personen en zal ook dienst doen als kleedkamer bij optredens en concerten. De zolder is nog in ontwikkeling en zal ruimte bieden voor bijvoorbeeld secretariaatswerk en archiefopslag voor organisaties en verenigingen.

Na de officiële ingebruikneming wordt het concertseizoen op zondag 13 december gestart met een Keltisch kerstconcert, verzorgd door het Merain Trio. Aanvang 15.00 uur. Voorverkoop bij: Saenkanter Men & Women, Zaanweg 120,Wormerveer (tel. 075-6281555)

Zaankanter_ZKN_20151209